Vierdaagse

Vierdaagse

De Vierdaagse: een feest om te vieren, wandelen én om elke dag weer te zorgen dat elke dag weer te zorgen voor een frisse start. Dar wil elk jaar met alle betrokkenen weer een stap verder naar schoon en circulair. Niet alleen de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten, maar ook de ‘gewone’ werkzaamheden gaan door.

Kijk hier voor alle weetjes en cijfers over wat wij allemaal doen deze week.  

Afval in de Vierdaagseweek

In de Vierdaagseweek, van 15 tot en met 20 juli, kan het zijn dat we uw afval op een andere tijd ophalen dan u gewend bent. Ook halen wij deze week in de avond geen oud papier op. En zijn de openingstijden van onze milieustraten anders. Let op: in deze week kunnen we wel op een andere tijd het afval ophalen dan u van ons gewend bent. Zorg dus dat uw afval om 07.30 uur aan de straat staat. Kijk voor alle ophaaldagen op uw persoonlijke afvalwijzer. Kijk hier voor de andere openingstijden van onze milieustraten in de Vierdaagseweek. 

Wat is nieuw deze Vierdaagse voor Dar?

Deze Vierdaagse zamelen we plastic bekers in onder het moot: Never give up on your cup. Laat je beker niet vallen, maar stop ‘m in de zak of breng hem terug naar de bar. Vertrapte plastic bekers en flesjes kunnen niet goed meer gerecycled worden. Om het makkelijker te maken, zorgen we dit jaar voor 25%  méér afvalpunten, die duidelijk te vinden zijn. Ook staan er weer afvaleilanden op verschillende pleinen én lopen op Festival op ’t Eiland, Otis park en de Ramblas Greenteams rond. Zij halen je beker op en vertellen je meer over de proef die dit jaar loopt. Op deze pleinen zijn alle bekers gemaakt van één soort plastic (PP). Deze bekers halen we gescheiden of en kunnen zo heel goed weer gebruikt worden voor nieuwe producten. 

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders