Vierdaagse 2023

Vierdaagse 2023

De Vierdaagseweek: een feest om te vieren, wandelen én om elke dag weer te zorgen voor een frisse stad. We willen elk jaar met alle betrokkenen weer een stap verder naar schoon en circulair. Sinds 2022 dragen bezoekers hun steentje bij door gebruik te maken van de circulaire beker systeem. Tijdens de 4Daagse en de Vierdaagsefeesten gaan ook de ‘gewone’ werkzaamheden van Dar door.

Aftermovie 2023

Afval in de Vierdaagseweek

In de Vierdaagseweek, van 15 tot en met 21 juli, kan het zijn dat jouw afval op een ander moment wordt opgehaald dan je gewend bent. Zorg dus dat jouw afval om 07.30 uur aan de straat staat en controleer jouw persoonlijke afvalwijzer . In de Vierdaagseweek halen wij in de avond geen oud papier op en zijn de openingstijdenvan de milieustraat anders.

Wat is nieuw deze Vierdaagse voor Dar?

Sinds 2022 gebruik je het circulaire drinkbeker de Vierdaagsefeesten. Dit bekersysteem draagt bij aan een schone Vierdaagse en zorgt voor minder verspilling van plastic. Daarnaast lopen we hiermee voor op wetgeving die vanaf 2024 het gebruik van plastic wegwerpbekers zonder circulair systeem verbiedt.

Hoe werkt het?

Bij aankoop van het eerste drankje betaalt de bezoeker eenmalig vijftig cent extra als milieubijdrage. Als de beker leeg is wordt deze bewaard en bij bestelling van een nieuw drankje omgeruild voor een nieuwe beker. De bezoeker betaalt dan alleen nog de consumptieprijs van het drankje. De ingeleverde, gebruikte bekers worden door de barmedewerkers in een verzamelzak bewaard. Wij halen de verzamelzakken op, controleren ze op vervuiling en brengen ze naar de verwerker. De verwerker zet de bekers vervolgens om in nieuwe grondstoffen. Zo worden de bekers succesvol gerecycled.

 

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders