Vierdaagse 2022

Vierdaagse 2022

Na drie jaar wachten, kan het dit jaar eindelijk weer doorgaan: De Vierdaagse! Een feest om te vieren, wandelen én om elke dag weer te zorgen voor een frisse stad. We willen elk jaar met alle betrokkenen weer een stap verder naar schoon en circulair. Dit jaar kunnen ook bezoekers hun steentje bijdragen door gebruik te maken van de circulaire beker. Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten gaan ook de ‘gewone’ werkzaamheden van Dar door.

Zie hier alle weetjes en cijfers van de Vierdaagseweek 2022. 

Afval in de Vierdaagseweek

In de Vierdaagseweek, van 16 tot en met 22 juli, kan het zijn dat jouw afval op een ander moment wordt opgehaald dan je gewend bent. Zorg dus dat jouw afval om 07.30 uur aan de straat staat en controleer jouw persoonlijke afvalwijzervoor de ophaaldata. In de Vierdaagseweek halen wij in de avond geen oud papier op en zijn de openingstijdenvan de milieustraat anders.

Wat is nieuw deze Vierdaagse voor Dar?

Vanaf dit jaar wordt de circulaire drinkbeker gebruikt op de Vierdaagsefeesten. Dit bekersysteem draagt bij aan een schone Vierdaagse en zorgt voor minder verspilling van plastic. Daarnaast lopen we hiermee voor op wetgeving die vanaf 2024 het gebruik van plastic wegwerpbekers zonder circulair systeem verbiedt.

Hoe werkt het?

Bij aankoop van het eerste drankje betaalt de bezoeker eenmalig vijftig cent extra als milieubijdrage. Als de beker leeg is wordt deze bewaard en bij bestelling van een nieuw drankje omgeruild voor een nieuwe beker. De bezoeker betaalt dan alleen nog de consumptieprijs van het drankje. De ingeleverde, gebruikte bekers worden door de barmedewerkers in een verzamelzak bewaard. Wij halen de verzamelzakken op, controleren ze op vervuiling en brengen ze naar de verwerker. De verwerker zet de bekers vervolgens om in nieuwe grondstoffen. Zo worden de bekers succesvol gerecycled.

We hopen dit jaar door de inzet van alle medewerkers en het juiste gebruik van de circulaire beker veel minder afval is. Zo zetten we ons samen in voor de schoonste Vierdaagseweek ooit!

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders