Home – Inwoners

Meest gestelde vragen

Bekijk de pagina milieustraten voor openingstijden en meer informatie.

In elke woning van de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen is een afvalpas aanwezig. Geen afvalpas? Op www.dar.nl/afvalpas vind je alle informatie.

Bent je verhuisd en heb je in de nieuwe woning geen afvalpas gevonden? Neem dan contact op met Dar.

Nee, jouw afvalpas hoort bij de woning. Jouw afvalpas laat je dus achter in jouw oude huis.

Nee, je hoeft hiervoor niks meer te doen. Vanaf het moment dat je op jouw nieuwe adres bent ingeschreven bij de gemeente, is dit verder geregeld.

Nee, zonder afvalpas kun je helaas je afval niet naar de milieustraat brengen. Ben je de pas kwijt, vraag dan een nieuwe aan. Wij sturen de nieuwe afvalpas dan binnen 10 dagen op.

Neem contact op met Dar om een afvalpas aan te vragen. Vraag je afvalpas binnen 3 maanden na jouw verhuizing aan. Doe je dit na 3 maanden? Dan betaal je €10,- voor een nieuwe afvalpas.

Let op! Als inwoner van Nijmegen betaal je vanaf 200 kilo per jaar. De eerste 200 kilo is dus gratis.

De milieustraten zijn verdeeld in twee delen: een gedeelte met afvalsoorten die je gratis in kunt leveren (metaal, textiel, snoei afval, papier, glas etc.) en een gedeelte met afvalsoorten waarvan je tot 200 kilo per jaar gratis weg kunt brengen (zoals puin en (grof)restafval). Breng je meer dan 200 kilo in een jaar, dan betaal je €0,22 per kilo.De betaalde afvalsoorten worden gewogen op de weegbrug en door het scannen van je afvalpas vastgelegd.

Let op het volgende:

Bepaalde afvalsoorten zoals puinafval en grond zijn relatief zwaar. Vaak is het goedkoper als je hiervoor een container huurt.
Lever geen groene of rode tariefzakken in op de milieustraat. Deze afvalzakken worden ook gewogen en dan betaal je zowel voor de groene/rode afvalzak als voor het gewicht.
Op de milieustraat kun je alleen met je pinpas betalen.
• Vergeet bij een bezoek aan de milieustraat je afvalpas niet.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders