Opblaasfiguren

Opblaasfiguren

Luchtbedjes, opblaasbare zwembadjes, strandballen en opblaasflamingo’s: allemaal attributen die tijdens de warme zomerdagen gebruikt worden op stranden, in zwembaden of in je tuin. Maar dat doe je daarmee als die kapot is? 

Doe ze bij het restafval

Kapotte en lekke opblaaszwembaden, strandballen en opblaasfiguren horen niet bij het plastic+. Dit hoort bij restafval. We zien met het warme weer dat veel inwoners de opblaasfiguren bij het plastic+ gooien. Hierdoor kan het plastic+ niet worden hergebruikt. Gooi jouw afgedankte opblaasfiguren dus bij het restafval.

Repareren is nog beter

Is jouw opblaasfiguur echt kapot? Of kan je ‘m nog repareren? Dit kan bijvoorbeeld door het gaatje dicht te plakken. Zo kan het opblaasfiguur nog een keer mee. Dit scheelt je niet alleen een nieuw opblaasfiguur, ruimte in je restafvalzak maar ook voor het milieu. 

Waarom mag het niet bij plastic+?

Plastic+ is een verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blikken en pakken. Dit gaat om verpakkingen als lege shampooflessen en plastic zakken van pasta, rijst, brood of koekjes. Opblaasartikelen zijn geen verpakkingen. De recyclinginstallatie waar plastic+ naartoe gaat, kan geen zwembadjes of luchtbedden verwerken. Het kan zelfs zorgen voor afkeur van plastic+ en storingen in de installatie. Doe opblaasartikelen daarom niet bij het plastic+, maar repareer ze of doe ze bij het restafval. 

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders