Een nieuw jaar, een frisse start. In 2022 kunnen wij op een andere dag of tijd langskomen dan je gewend bent. Check daarom jouw ophaaldagen voor 2022 in de Dar app of via de digitale afvalwijzer!
sluiten
Week van de Helden in het afval en het groen! 1-7 maart

Week van de Helden in het afval en het groen! 1-7 maart

Bijna is het zover: de Week van de AfvalHelden. Bij ons heet dit de Week van de Helden in het afval en het groen. Van 1 tot en met 7 maart is het dé week waarin medewerkers uit onze branche centraal staan. Ook collega’s zijn helden met een hoofdletter H. Elke dag weer zorgen zij met hun werk voor een schone en frisse buurt. Want hoe zou onze Dar-regio er zonder hen uitzien? Wij doen als Dar dan ook zeker mee aan deze actie. Doe jij ook mee? 

Extra aandacht voor vitaal beroep

Tijdens de Week van de Helden in het afval en groen schenken we extra aandacht aan jullie als collega’s die werken in het afval en het groen. De medewerkers uit onze branche. zijn namelijk noodzakelijk voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette. Meteen werd de afvalsector als vitaal aangemerkt. We kregen steeds vaker berichten waarin bewoners hun waardering voor ons werk toonden. We kregen bedankjes, koffie werd geschonken en kindertekeningen prijkten op de afvalzakken. Mooie gebaren en een goede opsteker voor alle medewerkers die hard aan het werk zijn.

Oproep: steek een duimpje op of zwaai!

Kom je onze collega’s tegen op straat, in het groen of op de milieustraat? Geef ze deze week een duimpje omhoog of zwaai even, dat waarderen we! Of plak iets leuks op het raam, bak of zak. Je kunt ook een aardig kaartje via een e-mail via ons contactformulier Bedankt!’

Kleurplatenactie: zet jij onze collega’s ook in het zonnetje?

Kleur jij ook een mooie kleurplaat in en hang je deze in de week van 1 tot en met 7 maart voor het raam? Hiermee zet jij onze collega’s deze week extra in het zonnetje en krijgen zij een kleurrijke verrassing tijdens het werk. Klik op de afbeeldingen om de kleurplaat te downloaden. of klik op de linkjes hieronder.

Kleurplaat 1 helden
Kleurplaat 2 helden
Kleurplaat 3 helden
Kleurplaat 4 helden

Achtergrondinformatie

De NVRD, de Vereniging Afvalbedrijven en het O&O Fonds GEO vinden eigenlijk dat iedereen in de afvalsector dagelijks waardering verdient. Daarom lanceren deze partijen in 2021 de Week van de AfvalHelden. Helden met een hoofdletter H, want dat zijn ze. Onder een AfvalHeld verstaan zij iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet in de gehele afvalketen. De chauffeur die zich met een inzamelvoertuig een weg door een drukke stad weet te banen. De veegmachinist die de straten schoonhoudt. De belader die zorgt dat al het afval op de juiste manier in de wagen gaat. En met hen nog vele anderen!

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders