Op Koningsdag (zaterdag 27 april) halen wij geen afval op en zijn de milieustraten gesloten. Weten wanneer wij langskomen? Check jouw ophaaldagen in de Dar-app of onze afvalwijzer.
sluiten

Aandacht voor afval(scheiding) tijdens introductie

30 augustus 2018

Kennis over afvalscheiding en bewustwording van zwerfafval vergroten onder studenten

Tijdens de introductie komt er veel afval vrij. De gemeente Nijmegen en Dar willen samen met de Radboud Universiteit en de HAN meer bewustwording creëren bij (nieuwe) studenten over (zwerf)afval. Dit doen zij met onder andere gescheiden afvalinzameling en ludieke spellen. Het doel is de kennis over afval(scheiding) en de bewustwording van zwerfafval te vergroten. Tijdens de HAN Intropoly op donderdag 30 augustus speelden wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen en Bart de Bruin, directeur van Dar met studenten een afvalspel.

Welk afval hoort waar?

Tijdens de staddag van de HAN intro op donderdag 30 augustus, speelden studenten levend monopoly: Intropoly. Het doel is om op een leuke en competitieve manier kennis te maken met de binnenstad, het studentenleven en Nijmeegse (horeca) ondernemers. Het Dar afvalspel was onderdeel van het Intropolyspel. Door mee te doen met het afvalspel konden studenten punten verdienen. Tijdens het spel leerden de studenten meer over afvalscheiding. Bij welk afval hoort bijvoorbeeld een oud T-shirt en een theezakje? Ook kregen de studenten de opdracht om zwerfafval op te ruimen. Zo verhoogden zij hun kennis over afval(scheiding) en zijn zij zich meer bewust van de gevolgen van zwerfafval. Bert Velthuis:“Nijmegen staat aan de top als het gaat om afvalscheiding.  Ik hoop dat ook de nieuwe inwoners daar een steentje aan bijdragen.” Bart de Bruin: “Onze regio doet het inderdaad heel goed op het gebied van afvalscheiding. Samen gaan we voor 100% afvalscheiding in 2025. Deze toekomstige docenten helpen hieraan mee en geven nu al het goede voorbeeld.”

Afvalquiz met afvalcoaches op intromarkt

Naast de Intropoly werd er tijdens de introductie nog meer aandacht besteed aan afval(scheiding) bij studenten. Om meer te weten te komen over afval(scheiding) in Nijmegen, konden studenten die op maandag 20 augustus een bezoek brachten aan de intromarkt, meedoen met een afvalspel. Bij welk afval hoort bijvoorbeeld een colablikje en een melkpak? Studenten konden plastic+ en papier ook in aparte containers doen. Zo komen er minder grondstoffen in het restafval terecht en kunnen we ze gebruiken voor nieuwe producten. Van oud papier kan nieuw papier gemaakt worden voor bijvoorbeeld studieboeken. .

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders