Aanmelden tegelophaalservice op 17, 18 of 25 september

13 augustus 2021

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater dan regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Als de stenen eruit zijn zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels weinig te zoeken in tuinen waar alleen maar tegels liggen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin! 

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zaterdag 25 september halen wij jouw stenen gratis op, als jij zorgt dat hier groen voor in de plaats komt. Woon jij in de wijk ‘t Acker, ‘t Broek, De Kamp in Lindenholt, Neerbosch-Oost of Hatert? Dan kan jij je tot en met 8 september 2021 aanmelden voor de tegelophaalservice in samenwerking met Operatie Steenbreek. Maximaal 48 adressen kunnen zich opgeven, verdeeld over 3 dagen. Vol = vol. Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. 

Aanmelden tegelophaalservice

Te laat om aan te melden? Of zijn de plekken vol? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere Steenbreekhulp bij het ophalen van tegels. 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders