Het stormt! Wanneer zet jij jouw afval aan de straat?

3 november 2023

Het stormt! Wanneer zet jij jouw afval aan de straat?

Het is weer die tijd van het jaar. De regen valt met bakken uit de lucht. Harde windstoten vliegen om je oren. Sommige mensen vinden het heerlijk. Anderen vinden het verschrikkelijk. Voor het inzamelen van afval, is harde wind niet altijd een pretje.

Lees hieronder onze tips voor het aanbieden van jouw afval.

Tip 1: Niet te vroeg naar buiten bij harde wind

Zet jouw afval niet op de avond voor de inzameling al buiten. Als je dat wel doet, is de kans groot dat de harde wind met jouw afval aan de haal gaat. Help je een handje mee? Zet dan jouw afval op de ochtend van de inzameling vóór 7.30 aan de straat. Alvast bedankt.

Tip 2: Zoveel mogelijk volle containers

Gebruik je containers voor jouw afval: Lege of lichte containers worden door harde windstoten sneller omver geblazen dan volle en zware containers. Probeer jouw container dus vol aan de straat te zetten. Als de containers geleegd zijn, haal je hem zo snel mogelijk weer naar binnen. Zo voorkom je dat ze de straat op waaien.

Tip 3: Plastic+ zakken goed dichtknopen

Gebruik je zakken voor jouw plastic+. Bind de zakken goed dicht. Zakken die niet dicht zijn, waaien makkelijk weg. Je kunt ook meerdere zakken aan elkaar knopen. Het is natuurlijk zonde als jij jouw afval netjes scheidt en het vervolgens alsnog in de natuur belandt. Knoop niet te veel zakken aan elkaar, anders kunnen we ze niet meer optillen.

Tip 4: Papier of karton in pakketten aanbieden

Als je losse pakketten papier of karton aan de straat zet, zorg ervoor dat je het zo veel mogelijk in een pakketje aanbiedt. Dat kun je bijvoorbeeld doen met touw. Ook is het handig om de zwaarste dozen bovenop de stapel te plaatsen. Op die manier is de kans kleiner dat jouw krant door harde wind bij de buren in de tuin waait.

Namens Dar, bedankt voor jouw hulp! 

Plastic container oc plastic zijlader

Samen zorgen we voor een fijne leefbare omgeving.

Namens Dar, bedankt voor jouw hulp! 

Samen zorgen we voor een fijne leefbare omgeving.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders