Afval ophalen met strenge vorst

23 januari 2019

In de nacht van woensdag 23 januari op donderdag 24 januari is er strenge vorst. Op donderdag 24 januari halen we het afval wel volgens de ophaaldagen van de afvalwijzer op. Het legen van containers is door de strenge vorst wel moeilijk. Het kan zijn dat wij uw container vol terugzetten omdat we deze niet leeg krijgen. De klep van de container kan vastgevroren zitten. Dit geldt ook voor het afval in de container. 

Tips voor gft-afvalscheiding in de winter

Om het vastvriezen zoveel mogelijk te voorkomen, kunnen inwoners zelf actie ondernemen:

  1. Zet de gft-container binnen of op een beschutte plek en pas op de ophaaldag voor 07.30 uur buiten.
  2. Bladafval heeft veel vocht. Als de gft-container leeg is, kunnen inwoners een dunne krant of eierdoos onder in de container leggen. De eierdoos neemt het vocht op en voorkomt voor een groot deel het vastvriezen.
  3. Laat het natte groente- en fruitafval, theezakjes en koffiefilters uitlekken voordat het in de gft-container gaat. Hoe minder water er in zit, hoe minder kans op bevriezing.
  4. Let op: Doe geen zout of antivriesmiddel in de gft-container om vastgevroren afval te ontdooien. Hierdoor kan het gft-afval niet hergebruikt worden als grondstof voor bijvoorbeeld compost.
Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders