Barbecueën? Dit doe je met je afval

31 juli 2020

Het is mooi weer, dus tijd voor een barbecue. Maar wat doet u met het barbecue-afval? Wij geven u graag tips. Goed gescheiden barbecue-afval is namelijk ook grondstof voor nieuwe producten. 

Welk afval hoort waar?

Plastic+
Plastic bordjes, plastic bestek en verpakkingen van vlees en groenten.

Gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval)
Resten van vlees en vis, groente en fruit. Koop en kook op maat, zodat u zo min mogelijk voedsel verspilt. Gooi het gft-afval zo droog mogelijk in de container en verpak snel bedervende en stinkende etensresten als vlees en vis in een krant.

Restafval
Houtskool(as). De as en overgebleven kolen van de barbecue mogen niet in de gft-container, omdat dit het composteerproces verstoort.

Glas
Wijnflessen en sausflesjes. Glas mag met restjes en deksel in de glascontainer.

Papier
Eierdozen en papieren verpakkingen.

Let op scherpe voorwerpen

Let op wanneer u scherpe voorwerpen, zoals barbecuespiesen, in de restafvalzak doet. Verpak spiesen in keukenpapier, zodat deze niet door de zak steken en onze medewerkers verwonden.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders