Bloemen en échte Nijmeegse tegels voor een schone wijk

7 november 2018

Leerlingen van het Octaaf laten hun kunstwerken zien voor een schone wijk

Op woensdag 7 november lieten kinderen uit de buurt wethouder Bert Velthuis en directeur van Dar Bart de Bruin zien wat zij hebben gedaan om dumpingen rondom ondergrondse containers bij het winkelcentrum Notenhout tegen te gaan. Zij maakten de omgeving van de ondergrondse containers mooi met hun tekeningen. Deze actie is onderdeel van de aanpak Nijmegen schoon heel gewoon.

Bloemen voor een frisse omgeving

Wethouder Bert Velthuis is trots op de leerlingen: “Jullie zijn echte kunstenaars nu jullie tekeningen hier op straat staan”. Alle kunstenaars hebben goed nagedacht over wat zijn zouden schilderen: “Ik heb bloemetjes getekend want dat betekent dat het fris is”. Een deel van tegels is ook in de NEC-kleuren geschilderd: “Rood zwart en groen want het moet wel écht Nijmeegs zijn”. Op het nieuwe bord bij de ondergrondse containers steken de leerlingen allemaal hun duim op voor bewoners die hun afval goed wegbrengen.

Nijmegen schoon heel gewoon

Nijmegen schoon, heel gewoon staat voor een positieve aanpak van zwerfval en dumpingen bij containers. Met de aanpak Nijmegen Schoon Heel Gewoon zetten wij de norm neer: samen zorgen voor een schone wijk is heel gewoon. In de wijkgerichte aanpak  kijken afvalcoaches met bewoners naar wat er goed gaat en waar nog winst te behalen is. Verder hoort daar een aantal vaste acties bij, zoals metingen, schoonmaak van containerlocaties en borden die gedrag van bewoners beïnvloeden.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders