De herfst is van start: het blad valt weer

18 oktober 2023

De zomer is helaas voorbij. Het is herfst, de tijd dat het blad weer van de bomen valt. Het blad uit de wijk kan je kwijt in bladkorven in de gemeente. Deze bladkorven worden in elke wijk geplaatst. Elk jaar verwijdert de gemeente samen met ons het blad in de gemeente Berg en Dal, Heumen en Nijmegen. Gezamenlijk houden we de korven, straten en de plantsoenen zo schoon mogelijk.  

Wat doen we precies?

Samen met de gemeente (Nijmegen) plaatsen we bladkorven, verwijderen we het blad uit het groen en vegen we de straten schoon. In vaktermen noemen we dit de bladcampagne. De bladcampagne start eind oktober en eindigt begin december.

De straten worden al een paar weken extra geveegd. De herfst begint met kleine hoeveelheden bladval, maar het wordt steeds meer. In november is de bladval het meest intensief. Het is dan hard werken voor de buitendienst om alles onder controle te houden. Je ziet onze bladblazers, bladzuigmachines en veegmachines komende weken weer meer!

Bladkorven in de buurt

Bewoners kunnen alleen het blad van gemeentelijke bomen in de bladkorven doen. Ook die bladkorven moeten op het goede moment in de wijken worden gezet. Als dit te vroeg gebeurt, gaat er vooral snoeiafval in de bladkorven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In de gemeente Berg en Dal en Heumen zet de gemeente zelf de bladkorven neer. Het moment hiervoor stemmen wij met de gemeente af. In gemeente Nijmegen zetten wij de bladkorven neer. Bij het kiezen van een geschikte plek in Nijmegen bekijken wij of we de bladkorf veilig kunnen legen. Ook moet de korf zo min mogelijk in de weg staan voor voorbijgangers. De bladkorven in Nijmegen legen wij één keer per week. Benieuwd hoe dit gaat? Kijk dan het filmpje van onze collega Coen:


Meer weten over bladkorven in Nijmegen? Hier vind je ook de locaties van de bladkorven.

Ga naar de pagina bladkorven

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders