Eerste containertuintjes in de gemeente Druten

18 september 2023

Samen voor een mooie en schone omgeving 

De eerste containertuintjes in de gemeente Druten staan aan de Koningsweg in Puiflijk. De containertuintjes zorgen voor een vergroening van de omgeving en zien er ook nog eens leuk uit. Door het plaatsen van deze containertuintje blijft het rondom de containers schoner en frisser. Hier willen de gemeente Druten en Dar samen met bewoners voor zorgen. Op maandag 18 september onthulde wethouder Ronald Thoonen samen met Jeroen Vrolijks, manager klant & advies van Dar, de eerste containertuintjes in de gemeente Druten.

Schone en frisse buurt

Een containertuintje is een vaste plantenbak rondom de container. Daarin staan onderhoudsvriendelijke planten. Het ziet er verzorgd en groen uit. “Met deze containertuintjes kleden we de omgeving rondom de containers aan. Zo ziet het er aantrekkelijker uit. Wij hopen natuurlijk ook dat het aanspoort om de buurt netjes en schoon te houden.” Zo zegt wethouder Ronald Thoonen.

Voordelen containertuintje

Het plaatsen van een containertuintje heeft veel voordelen. In het tuintje staan ongeveer 10 soorten sedumplantjes. Het zorgt voor meer vergroening van de omgeving van de container. Het containertuintje houdt regenwater vast, is zelfvoorzienend en staat in bloei van mei tot en met september. Het verhoogt daarmee ook de biodiversiteit. Jeroen Vrolijks, manager klant & advies van Dar: “We werken graag samen met de gemeente en bewoners aan een schone en frisse omgeving. De containertuintjes helpen hierbij. Samen maken we zo méér van de ruimte waarin we leven. Dit is goed voor mens en milieu.

Meer informatie over het containertuintje in de gemeente Druten?

Ga dan naar deze pagina

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders