Strooien in Nijmegen

5 november 2019

Nu het soms vriest, is het goed om jezelf voor te bereiden op de kans op gladheid. In de winter heeft Dar 24 uur per dag een strooiploeg klaar staan om te strooien waar het nodig is. Waar we strooien hangt af van de temperatuur en de verwachte neerslag. Dit kan verschillen van bruggen en viaducten, tot ‘groot alarm’ bij erge sneeuwval of ijzel.

Waar strooien we?
We strooien in Nijmegen de doorgaande wegen, doorgaande fietspaden (snelfietsroutes) wijktoegangswegen, busroutes en schoolroutes.

Plattegrond strooiroutes

Op www.dar.nl/gladheid staat een plattegrond van Nijmegen met daarop alle strooiroutes. Hierop kunt u zien waar er in uw omgeving gestrooid wordt of niet. Om te bepalen waar als eerste gestrooid moet worden, is de stad verdeeld in bijvoorbeeld woonstraten, doorgaande wegen- en fietspaden. We besteden extra aandacht aan busverbindingen. Niet alle wegen zijn (tegelijkertijd) sneeuwvrij of begaanbaar te maken. We grijpen in waar het strooien volgens de afspraken voorrang heeft. We strooien zoveel mogelijk preventief, dus van tevoren. We strooien ‘nat zout’ voordat gladheid is voorspeld. Bij nat strooien blijft zout beter liggen en het is beter voor het milieu.

Meer informatie en vragen?

Meer informatie zoals strooiroutes en informatie over (afval) inzameling in de winter vindt u op www.dar.nl/gladheid. Volg Dar op Twitter: @Dar_nv zoek op #gladheidnijmegen. Voor vragen neemt u contact op met ons klantencontactcentrum.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders