Hé Frank, goed bezig, man!

17 april 2024

Hé Frank, goed bezig, man!

Bewoners van de gemeente Heumen begroeten Frank Rutten regelmatig als ze hem zien rondrijden op zijn bakfiets. Frank fietst niet zomaar rond, hij haalt ondertussen al het zwerfafval op dat hij onderweg tegenkomt. Al een lange tijd werkt Frank voor Dar. Eerst met collega’s in het groen. In 2022 moest hij daar vanwege gezondheidsredenen mee stoppen. Maar opgewekt als Frank altijd is, ging hij samen met Dar op zoek naar ander werk. En zo ontstond het idee dat Frank zwerfafval op kon ruimen in de gemeente Heumen. Eerst ging hij nog op pad met zijn eigen fiets, maar al gauw kreeg hij een heuse Dar-bakfiets.  

Frank: “Ik vind dit heel leuk werk om te doen. En ik ben blij met de complimenten die ik ervoor krijg.” 

Minder zwerfafval  

Met gemak heeft Frank op een dag tot drie keer toe de bakfiets helemaal vol met zwerfafval. Hij komt van alles en nog wat tegen. Blik, snoeppapiertjes en lege flesjes. Elke week komt Frank bij het winkelcentrum in Malden. De rest van de dagen komt hij op andere plekken in de gemeente. De gemeente Heumen merkt zelf een flinke afname in het zwerfafval sinds Frank rondfiets en al het afval van de grond prikt.  

Samen de boel schoon en netjes houden

Frank krijgt van jong tot oud complimenten voor zijn werk. Maar wat Frank betreft is de buurt schoonhouden iets dat je samendoet. ‘Er zijn ook nog veel Wijkhelden actief op de plekken waar ik kom. Het is niet hun wijk of mijn wijk maar ónze wijk. We houden samen de boel netjes’, aldus Frank.


Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders