Het is herfst, de blaadjes vallen

25 oktober 2022

De zomer is helaas alweer voorbij. Het is herfst, de tijd dat het blad weer van de bomen valt. De gemeente en Dar ruimen het blad op een groot deel van de wegen en paden op. Ook zetten we weer bladkorven neer.

Blad mulchen op grasvelden

In het Goffertpark, Park Brakkenstein en het Kometenpark starten we dit jaar met het mulchen van blad. Dit klinkt moeilijker dan het is. Het betekent dat een machine het blad opzuigt, direct versnippert en weer verstrooit over het grasveld. Dit heeft het voordeel dat het blad kan blijven liggen. Zo blijft de voeding bij de bomen en in het gras. Het blad kan composteren en zorgt daarmee voor een beter bodemleven. Als dit goed bevalt, breiden we dit de komende jaren misschien verder uit. 

Blad blijft liggen waar dit kan

We maken het gras zo veel mogelijk bladvrij. Zodat het gras niet verstikt. Ook dit jaar laten we meer blad achter, bijvoorbeeld bij struiken of onder bomen. Het blad is namelijk goede voeding voor de planten. Ook zorgt het voor eten voor dieren. Daarnaast gebruiken dieren het blad om te schuilen en te nestelen. Dit najaar blijft daarom op sommige plekken meer blad liggen.

Help ook mee Nijmegen bladvrij te houden!

Dit najaar staan er weer bladkorven in de wijken. Daar kun je het bladafval van de gemeentelijke bomen dat in de tuin of op straat ligt in kwijt. Lees hier meer over bladkorven en waar ze staan.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders