Maaien, snoeien, schoffelen: drukke tijden voor groenonderhoud

26 september 2023

Hoe pakt Dar dit aan?

Wij zorgen voor het gemeentelijk groen in de gemeente Heumen. We snoeien, schoffel en maaien zodat het groen gezond en veilig is en de omgeving toegankelijk is. Ondanks onze inspanningen, lukt dit nu niet overal. Door alle regen en warmte van de afgelopen tijd, schiet het groen omhoog. Heggen hebben uitstekende takken, onkruid groeit overal tussendoor en het gras is alweer lang. Je leest in dit bericht hoe wij dit aanpakken. 

Voorrang aan onveilige plekken

Omdat we niet overal tegelijk kunnen zijn, geven wij voorrang aan plekken waar het groen voor gevaarlijke situaties zorgt. Bijvoorbeeld bij uitzichthoeken en overhangend groen langs wegen en paden. Op andere plekken gaan we juist voor meer biodiversiteit en mag het wat minder verzorgd zijn. Bij droog en zonnig weer laten wij onkruid liggen na het wieden. Dan droogt het op en verbetert de bodem.

Geef het door als de verkeersveiligheid in gevaar is

Wij geven voorrang aan de heggen die het uitzicht in het verkeer belemmeren. Is er een plek waar een heg of ander groen de verkeersveiligheid in gevaar brengt? Meld dit dan bij ons.

Extra inzet lukt nu niet

Het liefst zetten wij extra mensen in. Door personeelstekort lukt dat helaas niet. Ken je iemand die graag in het groen werkt? Of lijkt het jou ook wel wat? Kijk op www.komwerkenbijdar.nl

Nog even geduld, ook uw wijk komt aan de beurt

Omdat wij niet overal tegelijk kunnen zijn, duurt het op sommige plekken even voor het weer netjes is. Graag nog even geduld, uiteindelijk komen wij overal. Zijn er onveilige situaties of ben je bang dat wij toch een stukje missen?  Wij horen het graag van je. 

Meer informatie of vragen?

Kijk op deze pagina voor meer informatie of neem contact op met ons klantencontactcentrum. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders