Wij zoeken jou! Op zoek naar een leuke baan? Wij hebben vacatures!

sluiten

Reparatiecafé Beuningen wint 1.000 euro met inzamelactie elektrische apparaten

23 oktober 2018

Veel Beuningenaren leveren afgedankte elektrische apparaten in op milieustraten

Reparatiecafé Beuningen krijgt een sponsorcheque van 1.000 euro van Wecycle. Wethouder Piet de Klein overhandigde op dinsdag 23 oktober de cheque aan vrijwilligers van het Reparatiecafé, dat Stichting Perspectief organiseert. Inwoners uit de gemeente steunden het Reparatiecafé door afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren op gemeentewerf in Beuningen en de milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen. Een mooi resultaat waar de gemeente Beuningen en Dar trots op zijn!

Kijk! Afval=grondstof, ook afgedankte elektrische apparaten

Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door e-waste in te leveren op een milieustraat bij hun de buurt. De gemeente Beuningen koos samen met Dar het Reparatiecafé als goede doel. De gemeente Beuningen behaalde met 237,3 punten de 22e plaats. Dit is een mooi resultaat. Dit betekent namelijk ook dat veel Beuningenaren de afgelopen maanden e-waste inleverden op de milieustraat. Hierdoor kan er veel afval weer als grondstof gebruikt worden voor nieuwe producten. Kijk! Afval=grondstof, ook e-waste als we het goed scheiden.

Overhandigen cheque

Wethouder Piet de Klein van de gemeente Beuningen overhandigde op dinsdag 23 oktober de cheque aan vrijwilligers van het Reparatiecafé. Piet de Klein: “Ik ben blij dat onze inwoners hun afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen naar de milieustraten brengen. Dat betekent dat ze goed bezig zijn met afval scheiden. Afval dat weer gebruikt kan worden voor nieuwe producten. We zijn er trots op dat we met deze cheque het Reparatiecafé kunnen ondersteunen. Vrijwilligers zetten zich iedere dinsdagmiddag belangeloos in om elektrische apparaten te maken voor onze inwoners. Hun inzet voor het Reparatiecafé krijgt met deze cheque de waardering die ze verdienen.” Het Reparatiecafé bedacht al een mooie bestemming voor het bedrag. Projectleider van het Reparatiecafé, Sjaak Geurts: “We gebruiken de cheque voor een rijdend opbergsysteem voor nieuw gereedschap. Zo kunnen er kasten weg uit onze werkplaats en hebben we meer ruimte om te klussen. Dit werkt een stuk fijner.”

Reparatiecafé Beuningen

Voordat elektrische apparaten ingeleverd worden op de milieustraat, kunnen ze vaak nog gerepareerd worden. Dit kan gratis bij het Reparatiecafé in Beuningen. Hier kunnen inwoners iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur terecht met kapotte apparaten. Handige vrijwilligers helpen hen de apparaten te repareren. Naast de gemeente Beuningen hebben ook andere gemeenten in de regio een eigen Reparatiecafé.

Filmpjes over het inleveren, repareren, verkopen en weggeven van elektrische apparaten: www.watismijnapparaatwaard.nl/fun 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders