Tegelophaalservice najaar 2022: stenen eruit, groen erin!

14 september 2022

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Zoals deze zomer het geval was. Als de stenen eruit zijn zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels veel meer aan groene tuinen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin! 

Tegelophaalservice 2022: Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier of Wolfskuil

Na de geslaagde proef in 2021, organiseren we samen met Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen in het najaar. Woon je in de wijk Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier of Wolfskuil? En wil jij je tegels in je tuin vervangen door GROEN? Meld je snel aan.

Wij halen de stenen op 7 en 8 oktober gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen!

Aanmelden kon tot en met 2 oktober. Maximaal 40 adressen kunnen zich opgeven, verdeeld over 2 dagen. Vol = vol. Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. Een adres mag zich maximaal één keer aanmelden. 

Tegels voor NK tegelwippen

De tegels die opgehaald worden tellen nog mee voor het NK Tegelwippen dat eind oktober 2022 eindigt. Dus help mee om een klapper te maken in de derby tegen Arnhem! Hier vind je de actuele tussenstand tussen Arnhem en Nijmegen.


Voor en na: Stenen eruit, groen erin! 

Aanmelden tegelophaaldagen najaar 2022

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders