Uitstel omgekeerd inzamelen in gemeente Wijchen

5 februari 2018

De gemeente Wijchen gaat in 2018 niet starten met het omgekeerd inzamelen van restafval. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Dat betekent dus dat er in 2018 voor inwoners niets verandert. De grijze restafvalcontainer en de zakken voor plastic afval blijven gewoon bestaan.

Aanleiding besluit
Aanleiding voor het collegebesluit zijn de twijfel en de zorgen die inwoners hebben geuit tijdens informatieavonden en op social media. Het college vindt daarom dat het eerder genomen besluit van de gemeenteraad over de invoering van omgekeerd inzamelen voorlopig niet kan worden uitgevoerd. “Het zou erg vreemd zijn als we als college en raad toch door zouden gaan”, meldt wethouder Titus Burgers van duurzaamheid. “Ook hier geldt: bij twijfel niet inhalen”, aldus de wethouder.

Nieuw voorstel raad
De gemeenteraad vergadert binnenkort opnieuw over het onderwerp. Een aantal politieke partijen komt met een nieuw voorstel waarin naar verwachting gepleit wordt voor meer onderzoek. Het college wacht de discussie in de raad af voordat het een standpunt inneemt.

Zienswijzen inwoners
De 133 inwoners die onlangs een officiële zienswijze bij de gemeente hebben ingediend over het omgekeerd inzamelen, krijgen een brief van de gemeente. In de brief staat dat de gemeente de behandeling van hun zienswijze gaat uitstellen.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders