Zwerfafval

Zwerfafval

We voelen ons het fijnst in een schone en prettige leefomgeving. Waar zwerfafval ligt, is het minder prettig om te wonen, werken en ontspannen. Bovendien zorgt zwerfafval voor grote problemen in de natuur. Het ligt in bermen langs de weg, in het park in de stad, in het bos verderop en zelfs diep in de oceanen.

Schoon blijft schoon

Waar het schoon is, blijft het meestal schoon. Waar het minder schoon is, wordt het steeds minder schoon. Het is daarom van groot belang om je afval netjes in de afvalbak te doen. Als er toch zwerfafval op straat ligt, is het belangrijk om dit snel op te ruimen. Daarmee help je niet alleen om kosten te besparen. Maar ook verklein je de kans dat er nieuw zwerfafval wordt neergegooid.

 

Help ook mee!

Hou ook jouw buurt schoon. Doe je afval netjes in de afvalbak of neem het mee terug naar huis. Zo voorkom je zwerfafval. Help mee jouw buurt schoon te maken, wordt Wijkheld! Wijkhelden zijn jongens en meisjes die onder begeleiding van een volwassene zwerfafval opruimen in hun omgeving. Er zijn ook volwassenen en groepjes volwassenen die als Wijkheld hun buurt schoonhouden. Ze dragen allemaal hun steentje bij aan een schone en positieve samenleving en vormen een bijzondere club. Meer weten? Kijk snel verder.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders