Verzamelcontainer
In de regio staan verzamelcontainers voor verschillende afvalsoorten. Dit zijn grote containers waar meerdere mensen hun afval gescheiden in doen. Waar staan de verzamelcontainers? Hoe werken ze? En wat doe je als de verzamelcontainer vol of kapot is?
Locaties
In de gemeente staan verschillende verzamelcontainers. Vul jouw postcode en huisnummer op de kaart in om te zien welke verzamelcontainers jij kunt gebruiken.
Vol of storing?
Is een verzamelcontainer vol of is er een storing? Dat vinden we, net als jij, erg vervelend. Geef het aan ons door. Dan lossen wij het zo snel mogelijk op. Jouw afval kan je in een andere verzamelcontainer in de buurt doen. Zo houden we samen onze buurt schoon en fris. Wel zo prettig voor iedereen!
Verzamelcontainers zonder afvalpaslezer
Voor verschillende afvalsoorten zijn verschillende verzamelcontainers. Sommige verzamelcontainers kun jij zo openen zonder afvalpas.
Textiel
Doe het schone en droge textiel in een zak. En doe de zak goed dicht. Dan kan oud textiel nieuw textiel worden. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor nieuwe producten zoals poetsdoeken en isolatiemateriaal. Op de pagina van textiel lees je hier meer over. Jouw zak met textiel breng je gratis naar een verzamelcontainer. Deze staan verspreid door de gemeente.
Glas
Glazen potten en flessen mogen met deksel en restjes in de verzamelcontainer. Als je jouw glas goed op kleur scheidt, kan hier weer nieuw glas van worden gemaakt. Op de pagina van glas lees je hier meer over. Jouw glas breng je gratis naar een verzamelcontainer. Deze staan verspreid door de gemeente.
Luiers en incontinentiemateriaal
Gebruikte luiers van baby’s en kinderen en gebruikt incontinentiemateriaal doe je in de speciale luierzak. Van het plastic in de luiers en het incontinentiemateriaal maakt Afvalenergiecentrale ARN in Weurt plastic korrels. Van deze korrels kunnen producenten nieuwe plastic producten maken. Bijvoorbeeld autobumpers en plastic straatmeubels. Ook winnen we energie uit urine en ontlasting die vrijkomen. De volle luierzak breng je gratis naar een verzamelcontainer. Deze containers staan verspreid door de gemeente.
Verzamelcontainers met afvalpas
Voor verschillende afvalsoorten zijn verschillende verzamelcontainers. Sommige verzamelcontainers kun je alleen met jouw afvalpas openen.
Plastic+
Plastic verpakkingen, blik en pakken horen in een doorzichtige zak bij het plastic+. Als je dit goed scheidt, kunnen hier nieuwe producten van worden gemaakt. Op de pagina van plastic+ lees je hier meer over. Sommige inwoners gebruiken gratis een verzamelcontainer voor plastic+. Geldt dit voor jou? Dan is jouw afvalpas aan de verzamelcontainer(s) voor plastic+ die jij kunt gebruiken, gekoppeld.
Plastic verpakkingen, blikken en pakken horen in de oranje plastic+zak. Als je dit goed scheidt, kunnen hier nieuwe producten van worden gemaakt. Op de pagina van plastic+ lees je hier meer over. Sommige inwoners gebruiken gratis een verzamelcontainer voor plastic+.
Geldt dit voor jou? Dan is jouw afvalpas aan de verzamelcontainer(s) voor plastic+ die jij kunt gebruiken, gekoppeld.
Oud papier en karton
Bijna al het papier en karton in Nederland bestaat uit 75 tot 100% oud papier en karton? Door goed hergebruik van oud papier en karton zijn minder bomen nodig om papier te maken. Op de pagina van oud papier & karton lees je hier meer over. Sommige inwoners gebruiken gratis een verzamelcontainer voor oud papier en karton. Geldt dit voor jou? Dan is jouw afvalpas aan de verzamelcontainer(s) voor oud papier en karton die jij kunt gebruiken, gekoppeld.
Luiers en incontinentiemateriaal
Gebruikte luiers van baby’s en kinderen en gebruikt incontinentiemateriaal doe je in de speciale luierzak. Van het plastic in de luiers en het incontinentiemateriaal maakt Afvalenergiecentrale ARN in Weurt plastic korrels. Van deze korrels kunnen producenten nieuwe plastic producten maken. Bijvoorbeeld autobumpers en plastic straatmeubels. Ook winnen we energie uit urine en ontlasting die vrijkomen. De volle luierzak breng je gratis naar een verzamelcontainer. Deze open je met jouw afvalpas. Vraag digitaal toegang aan voor het gebruik van de luiercontainers. Deze staan verspreid door de gemeente.
Aanvragen toegang luiercontainer
Restafval
Sommige inwoners gebruiken een verzamelcontainer voor restafval. Geldt dit voor jou? Dan is jouw afvalpas aan de verzamelcontainer(s) voor restafval die jij kunt gebruiken, gekoppeld. Je betaalt per keer dat je de klep helemaal opent. Je hoeft hier dus geen tariefzakken voor te gebruiken.
Sommige inwoners gebruiken een verzamelcontainer voor restafval. Geldt dit voor jou? Dan is jouw afvalpas aan de verzamelcontainer(s) voor restafval die jij kunt gebruiken, gekoppeld. Je betaalt per keer dat je de klep helemaal opent.
Restafval doe jij in een verzamelcontainer voor restafval. Jouw afvalpas is aan de verzamelcontainer(s) voor restafval die jij kunt gebruiken gekoppeld. Je betaalt per keer dat je de klep helemaal opent.