Aanmelden tegelophaalservice 2022: stenen eruit, groen erin!

19 mei 2022

Tegelophaalservice 2022: stenen eruit, groen erin!

We willen Nijmegen meer vergroenen. Hier kan jij aan meedoen. Stenen omruilen voor groen, daar helpen wij jou mee! 

Veel tuinen zijn verhard met tegels. Hier gaan geen regendruppels doorheen. En dat is zonde, want als het regent stroomt het regenwater dan regelrecht het riool in. En dat water kunnen we juist goed gebruiken als het langere tijd droog is. Als de stenen eruit zijn zakt het regenwater in de bodem en vult dat het grondwater aan. Daarnaast hebben vlinders, bijen en vogels weinig te zoeken in tuinen waar alleen maar tegels liggen. Daarom zeggen wij: tegels eruit, groen erin! 

Tegelophaalservice 2022: St. Anna, Hatertse Hei, Grootstal en Hatert

Na de geslaagde proef in 2021, organiseren we samen met Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. Woon je in de wijk St Anna, Hatertse Hei, Grootstal of Hatert en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Meld je snel aan.

Wij halen de stenen op 10, 11 of 18 juni gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen!

Aanmelden kan tot en met 30 mei. Maximaal 60 adressen kunnen zich opgeven, verdeeld over 3 dagen. Vol = vol. Wij halen de stenen bij jou op. De stenen haal je zelf uit de tuin en bied je opgestapeld aan. Een adres mag zich maximaal één keer aanmelden.

Meld je hier aan 

Tegels voor NK tegelwippen

De tegels die opgehaald worden tellen nog mee voor het NK Tegelwippen dat eind oktober 2022 eindigt. Dus help mee om een klapper te maken in de derby tegen Arnhem! Hier vind je de actuele tussenstand tussen Arnhem en Nijmegen.


Voor en na: Stenen eruit, groen erin! 

 

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders