Kennis verhogen over plastic+ scheiden
Grondstoffen worden steeds schaarser en hiermee dus het hergebruik van afval belangrijker. Wij gaan daarom samen met jou en de gemeente voor minder restafval en het meer hergebruiken van grondstoffen. Afval scheiden is goed voor het milieu en de portemonnee. Het is daarbij belangrijk dat ook de kwaliteit van de opgehaalde grondstoffen goed is. Wij treffen bijvoorbeeld steeds vaker ander afval aan in het plastic+. Het scheiden van plastic+ kan en moet dus beter. Afvalcoaches gaan daarom in gesprek met bewoners over plastic+ scheiden en plastic+zakken worden gecontroleerd op inhoud.
Vanaf dit najaar tot komende zomer houden afvalcoaches acties in verschillende wijken in de gemeente. Afvalcoaches stellen bijvoorbeeld vragen en gaan met bewoners in gesprek over plastic+ scheiden. De gemeente en wij horen namelijk graag hoe bewoners het scheiden van plastic+ ervaren. De afvalcoaches onderzoeken op welke plekken de plastic+zakken vervuild zijn. Door routecontroles samen met onze chauffeurs. Hoe zwaar zijn de plastic+zakken bijvoorbeeld? Als de plastic+zakken zwaar zijn, is de kans groot dat hier ander afval dan plastic+ in zit. Ook worden er analyses gemaakt van vrachten met plastic+ om na te gaan wat er allemaal in zit. Deze controles leren ons meer over waar op de route bewoners het meeste moeite hebben met het goed scheiden van plastic +. Vervolgens sluiten wij samen met gemeente Nijmegen en Wijchen de communicatiecampagne over plastic+ hierop aan.
Communicatiecampagne
We snappen dat plastic+ scheiden niet altijd makkelijk is. De communicatiecampagne zetten we daarom in om de kennis over plastic+ scheiden te verhogen. We helpen jou graag op weg met het scheiden van plastic+. Meer informatie over het scheiden van plastic+ vind je op deze pagina. Heb je vragen of tips voor het scheiden van plastic+? Neem dan contact met ons op en laat dit dan vooral weten.
Winnen met plastic+, scheiden dus!