Luiercontainer in Nijmegen vanaf 1 februari 2024 alléén nog openen met afvalpas

23 januari 2024

Volle luierzakken breng je als bewoner van de gemeente Nijmegen sinds 1 maart 2023 naar een luiercontainer in de buurt. Vanaf 1 februari 2024 open je de luiercontainer alléén nog met jouw afvalpas. Dit is de dezelfde pas die je gebruikt bij een bezoek aan de milieustraat. 

Vraag alvast digitaal toegang

Vanaf 1 februari 2024 open je de luiercontainers in de gemeente Nijmegen gratis en alléén nog met afvalpas. Vraag hiervoor digitaal toegang aan. In de week van 29 januari verwerken wij deze aanvragen. Je krijgt op het door jou opgegeven mailadres een bevestiging dat jouw afvalpas toegang heeft tot deze luiercontainers.

Toegang aanvragen voor luiercontainer

Afvalpas verloren, kapot of gestolen? Vraag er een aan via www.dar.nl/afvalpas

Luiercontainer openen met afvalpas

De luiercontainers staan op verschillende plekken in de gemeente Nijmegen. Hier komend eind januari 2024 nog extra luiercontainers bij. Je bepaalt zelf wanneer je een volle luierzak naar de luiercontainer brengt. 

Locaties luiercontainers

Zakken voor luiers en incontinentiemateriaal

Voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal gebruik je luierzakken. Deze gratis zakken haal je op verschillende locaties. Bijvoorbeeld bij huisartspraktijken en apotheken. In de luierzakken mogen gebruikte luiers van baby’s en kinderen en gebruikt incontinentiemateriaal. 

Locaties luierzakken

Meer weten?

Twijfel of iets wel of niet in de luierzak mag? Dit is te vinden op in de Dar-app. Meer weten? Kijk op www.dar.nl/luiers

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders