Vervuiling van landbouwplastic in plastic+

15 april 2024

Helaas zit er in de plastic+containers vaak ander afval dan plastic+. De afkeur van vrachten met plastic+ komt bijvoorbeeld doordat er ook landbouwplastic in de plastic+container zit. Hierover kregen agrarische bedrijven (die mogelijk werken met landbouwplastic) eerder al een brief van de gemeente Beuningen en Dar. We zien dat er nog steeds veel landbouwplastic in de plastic+containers zit. Helpt u ons ook door uw plastic+ beter te scheiden en afkeur te voorkomen?

Landbouwplastic hoort niet bij plastic+

We vinden in de plastic+containers nog steeds veel landbouwplastic en stretchfolie van agrarische bedrijven. We snappen de verwarring omdat dit materiaal gemaakt is van plastic. Toch hoort dit niet in de plastic+container. Landbouwplastic wordt op een andere manier verwerkt dan plastic+. En kan ervoor zorgen dat de verwerkingsmachines vastlopen. Landbouwplastic vervuilt de hele vracht. Dat is zonde. Want hierdoor wordt al het ingezamelde plastic+ afgekeurd en kunnen we het niet hergebruiken. Plastic+ is een goede grondstof voor nieuwe producten, maar alleen als er verpakkingsmateriaal zoals plastic verpakkingen, blikken en pakken in gaan.

plastic beeld campagne

Container blijft vol staan

Dar leegt de plastic+container niet als hier ander afval in zit dan plastic+. Binnenkort start een controleactie in de hele gemeente. We informeren agrarische bedrijven daarom graag vooraf.

Landbouwplastic verwerken en recyclen

Er zijn verschillende bedrijven die landbouwfolie en -plastic inzamelen en verwerken. Agrarische bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het landbouwfolie en -plastic.

Vragen of meer informatie?

In de Dar-app staat een afvalscheidingswijzer. Scan de QR-code en download de Dar-app voor meer informatie over het scheiden van  (plastic+) afval. Of kijk op deze pagina over plastic+. Voor vragen neemt u contact op met ons klantencontactcentrum. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders