Zaterdag 19 maart 2022 is de Landelijke Opschoondag

1 maart 2022

Zaterdag 19 maart 2022 is de Landelijke Opschoondag. Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen. Met elkaar steken we dit jaar alweer voor de 20ste keer de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Help jij ook mee?

Help jij ook mee? 

Zet jij je tijdens de Landelijke Opschoondag ook in voor een schone buurt? Regel een opschoonactie en trommel je buren, collega’s, school of vereniging op. Samen houden we onze buurt schoon! Wij helpen je graag door het uitlenen van knijpers, veiligheidshesjes en speciale zakken. Geef hiervoor jouw opschoonactie aan ons door. Wij nemen contact met je op voor het uitlenen van de spullen. 

Meld jouw opschoonactie hier aan

Breng zwerfafval in kaart

Tijdens de Landelijke Opschoondag verzamelen we zwerfafval én informatie. De Litterati-app helpt daarbij. Met deze gratis app houd je eenvoudig bij welk type afval en welke merken je het meeste tegenkomt tijdens jouw opschoon-ommetje en waar je het gevonden hebt.

Vaker zwerfafval opruimen? Word Wijkheld! 

Wil je vaker zwerfafval opruimen in jouw gemeente? Word dan Wijkheld! Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Goed én leuk om te doen! Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld.

Meer informatie over Wijkhelden vind je hier

Deel dit artikel:

Kies uw gemeente

Wij willen u zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig uw gemeente. Zo kunnen wij u de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders