Een nieuw jaar, een frisse start. In 2022 kunnen wij op een andere dag of tijd langskomen dan je gewend bent. Check daarom jouw ophaaldagen voor 2022 in de Dar app of via de digitale afvalwijzer!
sluiten
Zaterdag 18 september 2021 is het World Cleanup Day

Zaterdag 18 september 2021 is het World Cleanup Day

Zaterdag 18 september 2021 is het World Cleanup Day. Het moment om aandacht te vragen voor een schone buurt. Zonder zwerfafval. Samen het verschil maken, dat is waar World Cleanup Day om draait. Over de hele wereld gaan mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op én een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren!

Help jij ook mee? 

Zet jij je tijdens World Cleanup Day ook in voor een schone buurt? Regel een opschoonactie en trommel je buren, collega’s, school of vereniging op. Samen houden we onze buurt schoon! Wij helpen je graag door het uitlenen van knijpers, veiligheidshesjes en speciale zakken. Geef hiervoor jouw opschoonactie aan ons door. Wij nemen contact met je op voor het uitlenen van de spullen. 

 

Opschoonactie doorgeven

  • Naam van het bedrijf, de school, buurt of vereniging

Breng zwerfafval in kaart

Tijdens de World Cleanup Day verzamelen we zwerfafval én informatie. De Litterati-app helpt daarbij. Met deze gratis app houd je eenvoudig bij welk type afval en welke merken je het meeste tegenkomt tijdens jouw opschoon-ommetje en waar je het gevonden hebt.

Vaker zwerfafval opruimen? Word Wijkheld! 

Wil je vaker zwerfafval opruimen in jouw gemeente? Word dan Wijkheld! Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Goed én leuk om te doen! Ook volwassenen kunnen zich aanmelden als Wijkheld.

Meer informatie over Wijkhelden vind je hier

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders