Compost 2023

Compost 2023

Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

Elk jaar halen we zo’n 40 miljoen kilo etensresten, groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) in de regio op. Goed gescheiden gft-afval gebruiken we als grondstof voor nieuwe producten zoals compost. Om je te bedanken voor het goed scheiden van jouw gft-afval geven we je daar graag iets voor terug. 

Losse compost bij ARN op Landelijke Compostdag zaterdag 25 maart

Tijdens de Landelijke Compostdag stelt ARN op zaterdag 25 maart van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open. Inwoners uit de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen kunnen deze dag losse compost halen.

Als je met een aanhangwagen of boedelbak komt, let er dan wel op dat de lading afgedekt wordt voordat je de openbare weg opgaat. Je kan natuurlijk ook zelf zakken, bakken of dozen meebrengen, om deze hier vol te scheppen. 

Losse compost op milieustraten Groesbeek en Millingen aan de Rijn

Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 25 maart is er ook losse compost beschikbaar op de milieustraat Groesbeek en milieustraat Millingen aan de Rijn. Inwoners uit de gemeente Berg en Dal, Heumen en Nijmegen kunnen op deze dag hier losse compost halen. 

Zakken compost vanaf maandag 27 maart

Vanaf maandag 27 maart liggen er weer compostzakken op alle milieustraten. Voor de compostzakken geldt maximaal 2 zakken per voertuig. Compost is alleen voor inwoners die afval wegbrengen naar de milieustraat. Alleen de milieustraat bezoeken om compost op te halen is niet mogelijk. 

De compost is veilig en voldoet aan de eisen. ARN doet er alles aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Ondanks de inspanning om verontreinigingen eruit te halen, kunnen er nog steeds stukjes plastic of glas voorkomen. Houd hier rekening mee. ARN heeft dit proces laten certificeren door een onafhankelijke instantie (Keurcompost) om te garanderen dat zij voldoet aan de kwalificaties die hiervoor staan. Bekijk het certificaat hieronder.  

Lees meer over gft-afval en keukenafval. 

Vragen?

Voor vragen neem je contact op met ons.

Kies uw gemeente

Wij willen jou zo goed mogelijk van dienst zijn. Kies daarom hieronder eenmalig jouw gemeente. Zo kunnen wij jou de juiste informatie tonen.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenMook en MiddelaarNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders