Let op: vanaf januari 2019 veranderen veel ophaaldagen. Kijk op www.afvalwijzer.nl voor uw persoonlijke afvalwijzer.

sluiten
Compost 2018

Compost 2018

Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar graag met compost voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

Met hetzelfde gemak keukenafval in de groene bak!

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval zoals etensresten, theezakjes, koffiefilters, eierschalen etc. Dit  keukenafval  komt  nog  vaak  niet  in  het  gft­afval  terecht. Dat is zonde. Hoe meer gft­afval, hoe beter!. Keukenafval mag bij uw gft-afval en gebruiken we weer als compost of groengas. Compost kunt u gebruiken in uw tuin of op uw balkon en op groengas rijden bussen in de regio. Dit betekent dat u op uw eigen gft-afval rijdt als u in de regio de bus pakt.

Losse compost bij ARN en milieustraten in Berg en Dal op zaterdag 17 maart

Op zaterdag 17 maart stelt ARN in Weurt van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open voor iedereen die losse compost wil afhalen (geen compostzakken). U kunt hier met een aanhangwagen terecht. Bent u inwoner van de gemeente Berg en Dal of Heume? Dan kunt u op 17 maart ook gratis losse compost afhalen op de milieustraten in Berg en Dal: milieustraat Millingen aan de Rijn (Rowill) en milieustraat Groesbeek (Van Kesteren). De losse compost is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Compostzakken op milieustraten vanaf maandag 19 maart

Vanaf maandag 19 maart kunt u als inwoner van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen of Wijchen ook gratis compostzakken krijgen bij milieustraten in de regio als u hier uw afval brengt. De compost is een bedankje voor het scheiden van gft-afval, daarom krijgt u bij een bezoek aan de milieustraat maximaal 2 compostzakken per voertuig en geldt op = op.  

Locaties 

  • Inwoners van de gemeente Berg en Dal: milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen, milieustraat Groesbeek (Van Kesteren) in Groesbeek en milieustraat Millingen aan de Rijn (Rowill) in Millingen aan de Rijn. 
  • Inwoners van de gemeente Beuningen: gemeentewerf Beuningen, milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen en milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen. 
  • Inwoners van de gemeente Druten: milieustraat Druten. 
  • Inwoners van de gemeente Heumen: milieustraat Heumen, milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen, milieustraat Groesbeek (Van Kesteren) in Groesbeek en milieustraat Millingen aan de Rijn (Rowill) in Millingen aan de Rijn. 
  • Inwoners van de gemeente Nijmegen: milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen en milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen. 
    Inwoners van de gemeente Wijchen: milieustraat Bijsterhuizen. 

Let op: Dar probeert zoveel mogelijk de voorraad van de compostzakken bij te houden. Door het grote succes kan het toch voorkomen dat er soms geen compost verkrijgbaar is. Bedankt voor uw begrip. 

Lees meer over gft-afval en keukenafval. 

Vragen?

Voor vragen neemt u contact op met ons.

Kies uw gemeente

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenWijchen
Ik woon ergens anders